Bygg och anläggning

Vi gräver, lastar, transporterar, spränger och krossar – allt grundarbete för ditt framtida bygge helt enkelt. Vår kunniga personal och stora, moderna maskinpark står till ditt förfogande för alla typer av anläggningsarbeten. Vad har du på gång? Berätta för oss, så syr vi ihop en maskinlösning och levererar utan krångel.

Bygg och anläggning

Planering

Varje arbete kommer med sina unika utmaningar. Vi ser därför till att noga gå igenom det planerade arbetet med dig som uppdragsgivare innan för att säkerställa att du får den kompetensen du behöver. Vi går igenom området, märker ut och tar fram den bästa metoden för just ditt uppdrag.

Sprängning

Vi har lång erfarenhet inom sprängning för exempelvis vägar, järnvägar, tomter och andra former av anläggningsarbeten. Vi använder oss av den senaste tekniken – och självklart genomförs sprängningen av utbildad och kunnig personal på ett säkert sätt.

Losshållning

Losshållning och sprängning av sten och berg har vi sysslat med länge. De olika metoderna har sina användningsområden och styrkor. Vid losshållning spränger vi bort större stycken av berget till grus och sten som lätt kan transporteras bort. Bortschaktningen och återvinning av sprängstenen tar vi självklart han om.

Återvinning

För oss är det viktigt att kunna genomföra vårt arbete samtidigt som vi hushållar med jordens resurser. Vi ser därför till att sprängstenen och bergsmassorna som vi lossat kommer till användning på andra områden. På våra egna täkter runt om i Värmland tar vi till vara på stenen så att den kan återanvändas.

Maskiner

Med över 100 anslutna företag kan vi stoltsera med en maskinpark med den senaste tekniken och ett stort urval av olika typer specialutrustning. Oavsett om det rör sig om ett småskaligt trädgårdsarbete eller anläggning av större områden både kan och vill vi hjälpa till. Här ser du några exempel från vår maskinpark.

Anläggningsfordon

I vår fordonsflotta hittar du ett brett utbud av anläggningsfordon. Med ett 80-tal fordon att tillgå finns det något för alla typer av jobb, från asfaltsekipage, kranbilar, lastare, till schaktbilar, maskintrailers – rubbet. Framkört och klart på rätt plats vid rätt tid.

Kross- och sorteringsverk

Varje byggarbetsplats ställer olika krav, när det kommer till krossar har du flera typer att välja mellan. Det är ju inte alltid lätt att veta exakt vad som passar bäst, så du får så klart hjälp att välja rätt. Ska det vara larv- eller kornkros, sikt, jordsortering – ja det finns många frågor. Berätta vad du behöver hjälp med så löser vi det.

Spräng och losshållning

Har du större problem än någon enstaka sten att gräva upp? Är det ett helt berg som är i vägen så kan vi givetvis ta hand om det – och vad som blir kvar av det. Med lång erfarenhet losshåller vi berg för till exempel vägar, järnvägar, grunder och till ett antal bergtäkter inom vårt verksamhetsområde.