Nyheter

Senaste uppdateringarna från vår Facebooksida. Följ oss gärna.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 dagar sedan
Värmlandsschakt

Ännu en vecka har gått på 2023 och vi fortsätter att underhålla dom värmländska vägarna. Här ser vi Nor-schakt AB ploga några utav vägarna ute på fina Segerstad 😀 Vi önskar er alla en trevlig helg☀️

#värmlandsschakt #norschakt #segerstad #karlstadkommun ... Se merSe mindre

Kommentera på Facebook

Jo där har man plogat någon gång💪

2 veckor sedan
Värmlandsschakt

Efter årsskifte och lite ledighet styr vi kosan uppåt Värmland till ett av våra medlemsföretag som vi har i Hagforsområdet.

Erik Haglund driver jordbruk med nötkreatur sedan 1999 upp i Emtbjörk utanför Hagfors och har även sedan dess varit stödmedlem i Värmlandsschakt och skött snöröjning samt sandning i Hagfors området. Efter cirka 15-16 år så bestämde han sig för att köpa lastbil 2016 . Främst skulle den användas på gården för diverse sysslor men snabbt hamnade den utanför gården och körde en hel del åt järnverket och på så vis blev de mer och mer körning på lastbilen så ett riktigt medlemskap i Värmlandsschakt låg i sikte. Från 2017 så stod de helt plötsligt 3 lastbilar på gården som hade diverse körningar med allt från plogning till infräsning samt olika sandningsuppdrag från både PEAB och Skanska bland annat. En av bilarna var i början mer eller mindre stationerad i Arvika på olika uppdrag. En körde en hel del åt järnverket och en var lite "brandbil" som hjälpte till där de behövdes . Under vintern så är de plogning o sandning med hjullastare på många skogsbilsvägar runt om i Hagforstrakten . Han hade även lastbilarna på kontrakt i 3 års tid på uppdrag med plog och sandning i andra delar av länet samt en bit in i Dalarna. I nuläget har han en hjullastare och lastbil av märket Mercedes kvar i sin vagnpark. Lastbilen styrs av hans enda anställd vid namn Jonis. En trevlig och duktig kille som varit anställt sen 2017 och kört lastbil i hela mellansverige dom sista 5 åren . Sista åren har Jonis kört längre perioder åt företaget ENTRY under högsäsong och förhoppningsvis så fortsätter de samarbete även 2023. Efter lite fotografering och intervju fick vi avsmaka närproducerad mat i form av Dill och pepparotskött med potatis och kokta morötter som avslut . Erik och Jonis gick mot maskinerna och snön singlade ner i flak och skopa. Dom båda hade nog på känn att de vankades plogning och sandning så vi avslutade vårat möte med lite historia från Emtbjörktrakten innan resan gick mot karlstad genom ett snöigt Värmland. #värmlandsschakt #hagfors #arvika #karlstad ... Se merSe mindre

Efter årsskifte och lite ledighet styr vi kosan uppåt Värmland till ett av våra medlemsföretag som vi har i Hagforsområdet. 

Erik Haglund driver jordbruk med nötkreatur sedan 1999 upp i Emtbjörk utanför Hagfors och har även sedan dess varit stödmedlem i Värmlandsschakt och skött snöröjning samt sandning i Hagfors området. 

Efter cirka 15-16 år så bestämde han sig för att köpa lastbil 2016 . Främst skulle den användas på gården för diverse sysslor men snabbt hamnade den utanför gården och körde en hel del åt järnverket och på så vis blev de mer och mer körning på lastbilen så ett riktigt medlemskap i Värmlandsschakt låg i sikte. 

Från 2017 så stod de helt plötsligt 3 lastbilar på gården som hade diverse körningar med allt från plogning till infräsning samt olika sandningsuppdrag från både PEAB och Skanska bland annat. 

En av bilarna var i början mer eller mindre stationerad i Arvika på olika uppdrag. En körde en hel del åt järnverket och en var lite brandbil som hjälpte till där de behövdes . 

Under vintern så är de plogning o sandning med hjullastare på många skogsbilsvägar runt om i Hagforstrakten . Han hade även lastbilarna på kontrakt i 3 års tid på uppdrag med plog och sandning i andra delar av länet samt en bit in i Dalarna. 

I nuläget har han en hjullastare och lastbil av märket Mercedes kvar i sin vagnpark. Lastbilen styrs av hans enda anställd vid namn Jonis. 

En trevlig och duktig kille som varit anställt sen 2017 och kört lastbil i hela mellansverige dom sista 5 åren . 

Sista åren har Jonis kört längre perioder åt företaget ENTRY under högsäsong och förhoppningsvis så fortsätter de samarbete även 2023. 
Efter lite fotografering och intervju fick vi avsmaka närproducerad mat i form av Dill och pepparotskött med potatis och kokta morötter som avslut . 

Erik och Jonis gick mot maskinerna och snön singlade ner i flak och skopa. Dom båda hade nog på känn att de vankades plogning och sandning så vi avslutade vårat möte med lite historia från Emtbjörktrakten innan resan gick mot karlstad genom ett snöigt Värmland. 

#värmlandsschakt #hagfors #arvika #karlstadImage attachment
3 veckor sedan
Värmlandsschakt

Ett nytt år har startat och vi på Värmlandsschakt är på hugget efter lite julledigt 😀

Vi erbjuder allt från jord och grustransporter till grävning, snöröjning , halkbekämpning och mycket mer. Vi skräddarsyr kundens önskemål.Ring oss på 054 - 10 20 30 för offert eller mejla på info@varmlandsschakt.se Ha en fortsatt fin start på året och ta hand om er 😀#värmlandsschakt #karlstad #hagfors #arvika ... Se merSe mindre

Ett nytt år har startat och vi på Värmlandsschakt är på hugget efter lite julledigt 😀

Vi erbjuder allt från jord och grustransporter till grävning, snöröjning , halkbekämpning och mycket mer. Vi skräddarsyr kundens önskemål.

Ring oss på 054 - 10 20 30 för offert eller mejla på info@varmlandsschakt.se 

Ha en fortsatt fin start på året och ta hand om er 😀

#värmlandsschakt #karlstad #hagfors #arvika
1 månad sedan
Värmlandsschakt

Vi på Värmlandsschakt önskar våra medlemmar och kunder God jul och Gott nytt år😀

Inför julen nu har vi skänkt 35.000 kr till Barncancerfonden , Ingen kan göra allt men alla kan göra något❤️ Våra öppettider under jul och nyår är följande : Karlstadkontoret 07.00-16.00Hagforskontoret 07.00-16.00Arvikakontoret stängt Tack för året som gott och nu blickar vi framåt mot ett fullt 2023🤩🤩#värmlandsschakt ... Se merSe mindre

Vi på Värmlandsschakt önskar våra medlemmar och kunder God jul och Gott nytt år😀

Inför julen nu har vi skänkt 35.000 kr till Barncancerfonden , Ingen kan göra allt men alla kan göra något❤️ 

Våra öppettider under jul och nyår är följande : 
Karlstadkontoret 07.00-16.00
Hagforskontoret 07.00-16.00
Arvikakontoret stängt 

Tack för året som gott och nu blickar vi framåt mot ett fullt 2023🤩🤩

#värmlandsschakt
2 månader sedan
Värmlandsschakt

Framsteg inom barncancerforskning möjliggörs mycket tack vare stöd från engagerade företag. Under julen 2022 är vi stolta över att vara med och bidra till det, och till Barncancerfondens mål - att alla som drabbas av barncancer ska överleva, och kunna leva ett gott och långt liv. ... Se merSe mindre

Framsteg inom barncancerforskning möjliggörs mycket tack vare stöd från engagerade företag. Under julen 2022 är vi stolta över att vara med och bidra till det, och till Barncancerfondens mål - att alla som drabbas av barncancer ska överleva, och kunna leva ett gott och långt liv.
2 månader sedan
Värmlandsschakt

Solen tittar fram över Våxnäs i Karlstad och temperaturen står på -7 grader när far och son Björlin rullar in på Värmlandsschakts parkering. Pappa Bert Björlin kör nuförtiden Volvo och driver Bert Björlins Åkeri som han startade i mars 1987. Han kör mestadels kompost o kalk åt Mewab under året men kör även schakt o grus när de passar men började med både asfalt, gods och annat i början när de begav sig.

Han har kört både mercedes, Scania och vilvo genom åren och har köpt tre helt nya bilar sen 1987. Han körde lastbil innan han startade sitt eget, bland annat åt sin pappa Åke som hade en F88 med sovhytt som i folkmun kallades för "rum o kök" av entreprenörer runt om i värmland. Bert Björlins Åkeri har varit medlem i Värmlandsschakt i ca 9 år och kör för tillfället i Karlstad åt Infrakraft innan åkermarken fryser så han kan köra ut kompost åt bönderna . Efter fyra års företagande blev Bert pappa åt en liten pöjk vid namn Daniel Björlin som redan sen barnsben fick sitta med i lastbilen vid bland annat nybygget av RV61 utanför Kil . Efter studenten 2011 så sommarjobbade han som lastbilschaufför i karlstadtrakten innan han började köra delvis åt sin pappa och en annan åkare i Kil. Dom fick dela på Daniel fram till 201p då han tog steget till eget företag vid namn Björlins transport i Kil AB . Han blev samma år medlem i Värmlandsschakt och han,liksom sin far,kör mycket åt Mewab,restprodukter från pappers bruk som kompost, kalk med mera runt om i Värmland med omnejd. Han driver företaget på egen hand men har ibland en inlejd chaufför när kontorsarbetet och familjen behöver lite tid . När vi träffas denna soliga förmiddag har han precis fått ut sin nya Scania med nytt flak och fina dekaler. Han har tidigare enbart kört med fast flak men har nu en lastväxlare och blir då mer flexibel för maskintransporter och dylikt. Vi gratulerar Daniel till nya tillskottet medans pappa Bert visar stolt upp sin första lastbil på en tavla han har med sig. När kaffekoppen är slut så rullar båda åt olika håll för att hämta nytt material åt respektive kund och vi tackar för att dom tog sig tid att titta förbi vårt kontor på säterivägen. #värmlandsschakt #björlins ... Se merSe mindre

Solen tittar fram över Våxnäs i Karlstad och temperaturen står på -7 grader när far och son Björlin rullar in på Värmlandsschakts parkering. Pappa Bert Björlin kör nuförtiden Volvo och driver Bert Björlins Åkeri som han startade i mars 1987. Han kör mestadels kompost o kalk åt Mewab under året men kör även schakt o grus när de passar men började med både asfalt, gods och annat i början när de begav sig. 
Han har kört både mercedes, Scania och vilvo genom åren och har köpt tre helt nya bilar sen 1987. Han körde lastbil innan han startade sitt eget, bland annat åt sin pappa Åke som hade en F88 med sovhytt som i folkmun kallades för rum o kök av entreprenörer runt om i värmland. Bert Björlins Åkeri har varit medlem i Värmlandsschakt i ca 9 år och kör för tillfället i Karlstad åt Infrakraft innan åkermarken fryser så han kan köra ut kompost åt bönderna . 

Efter fyra års företagande blev Bert pappa åt en liten pöjk vid namn Daniel Björlin som redan sen barnsben fick sitta med i lastbilen vid bland annat nybygget av RV61 utanför Kil . Efter studenten 2011 så sommarjobbade han som lastbilschaufför i karlstadtrakten innan han började köra delvis åt sin pappa och en annan åkare i Kil. Dom fick dela på Daniel fram till 201p då han tog steget till eget företag vid namn Björlins transport i Kil AB . Han blev samma år medlem i Värmlandsschakt och han,liksom sin far,kör mycket åt Mewab,restprodukter från pappers bruk som kompost, kalk med mera runt om i Värmland med omnejd. Han driver företaget på egen hand men har ibland en inlejd chaufför när kontorsarbetet och familjen behöver lite tid . När vi träffas denna soliga förmiddag har han precis fått ut sin nya Scania med nytt flak och fina dekaler. Han har tidigare enbart kört med fast flak men har nu en lastväxlare och blir då mer flexibel för maskintransporter och dylikt. Vi gratulerar Daniel till nya tillskottet medans pappa Bert visar stolt upp sin första lastbil på en tavla han har med sig. När kaffekoppen är slut så rullar båda åt olika håll för att hämta nytt material åt respektive kund och vi tackar för att dom tog sig tid att titta förbi vårt kontor på säterivägen. 

#värmlandsschakt #björlinsImage attachmentImage attachment+2Image attachment

Kommentera på Facebook

Bra grabbar. Härligt, hårt och fritt arbete! Snygga och välvårdade bilar!

Efter Examen körde han åt UTAB 👍👍mycket duktig o trevlig 👍👍🇺🇦🇸🇪

Jenny Björlin

👍

Hälsaning från fd värmlands schakt medlem

View more comments

Ladda fler